Lezing Bokashi als bodembooster
Lezing Bokashi als bodembooster
22 oktober 2019
- Organisatie: De lezing is onderdeel van de Gaasterlandse Natuurweek en wordt verzorgd door Agriton
- Inschrijven bij: Opgave is gewenst via deze site
- Kosten: de kosten bedragen € 3,50 p.p. incl. koffie/thee
Voor het verwerken van alle etensresten en andere organische resten is Bokashi een duurzame oplossing. Bokashi is Japans en betekent ‘goed organisch gefermenteerd materiaal’. Bokashi als bodembooster: alles van de bodem terug als voeding voor de bodem. Resten zoals snoeisel, maaisel, mest en etensresten kunnen worden gefermenteerd en uiteindelijk weer aan de bodem worden teruggegeven. De lezing is onderdeel van de Gaasterlandse Natuurweek en wordt verzorgd door Agriton. Bokashi sluit aan bij het thema van dit jaar; Kringloop.
Een gezonde plant begint met een gezonde bodem. Een goede bodemvruchtbaarheid is essentieel voor de vitaliteit van planten. Gezonde planten hebben namelijk een betere weerstand tegen ziekten. Een eenvoudige en duurzame manier om de bodemvruchtbaarheid te bevorderen is het bemesten met Bokashi. Dit kan op kleine schaal met de Bokashi-keukenemmer en op grote schaal worden de resten als het ware ingekuild. Op deze avond wordt verder uitgelegd wat de verschillen zijn tussen compost en fermentatie, hoe u zelf eenvoudig Bokashi kunt maken en wat de waarde is voor de bodem.
EM is een mengsel van vrij in de natuur voorkomende Effectieve Micro-organismen. Het is een combinatie van nuttige, opbouwende micro-organismen, die vrij in de natuur voorkomen en niet gemanipuleerd zijn. EM is breed inzetbaar en verbetert onder meer de bodemkwaliteit, bodemvruchtbaarheid, groei en kwaliteit van gewassen aanzienlijk. EM wordt gebruikt om de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens & dier te verhogen. EM-Technologie wordt niet alleen in door particulieren gebruikt, maar ook met succes toegepast door de professionele land- en tuinbouw.
Terug naar agendaLezing Bokashi als bodembooster
De Brink 4, Oudemirdum, Netherlands