Beste tip tegen voedselverspilling: ‘Het Restjesrestaurant’

1 oktober 2014

Beste tip tegen voedselverspilling: ‘Het Restjesrestaurant’

Tijdens de LC NaZomerFair zijn 228 tips binnengekomen om voedselverspilling in huis tegen te gaan. De beste en creatiefste tip werd gegeven door mevrouw Monique Galama uit Leeuwarden. Zij wint hiermee een waddenpakket van Waddengoud vol heerlijke streekproducten uit het Waddengebied.

Bezoekers van de LC NaZomerFair die in het weekend van 20 en 21 september op het landgoed Stania State in Oentsjerk gehouden is, konden op het Oars Ite Plein tips inleveren om voedselverspilling in huis tegen te gaan. De tip van Monique luidt: ‘Verzamelpunt voor overtollig voedsel om te verwerken in een menu voor een minima restaurant.’

Naast de tip van Monique zijn er nog meer leuke tips binnengekomen. “Neem een hond of een kip werd veel genoemd,” aldus Cynthya Russchen van de Friese Milieu Federatie. Veel bezoekers gaven als tip om kliekjes te delen met familie, vrienden of buren of om elke week één dag om te dopen tot ‘kliekjesdag’.

De Friese Milieu Federatie  is blij met de goede response op deze actie. “Dit geeft toch wel aan dat mensen zich bezighouden met voedselverspilling en er wat aan willen doen”,  aldus Cynthya Russchen.